Dokters en verplegers stellen alles in het werk om de coronacrisis de baas te blijven in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.
Volledig scherm
Dokters en verplegers stellen alles in het werk om de coronacrisis de baas te blijven in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. © Benoit De Freine

OVERZICHT. Opnieuw minder mensen in ziekenhuis opgenomen, maar bezetting ziekenhuizen stabiliseert

Er zijn de afgelopen 24 uur 168 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal nu op 5.828 doden brengt. Van de 168 overlijdens stierven 62 mensen in de ziekenhuizen, 103 in de woonzorgcentra. Tegenover de dag ervoor werden er opnieuw minder nieuwe patiënten opgenomen in de ziekenhuizen: 232 tegenover 265. Doordat er echter ook minder mensen uit het ziekenhuis ontslagen, zet die daling zich in de bezetting van de ziekenhuisbedden voorlopig niet verder. Op intensieve zorgen liggen nog 1.071 personen, ook een lichte daling.

7 reacties

  • dominique van damme

    4 jaar geleden
    Het is hier nog niet gedaan zal nog slechter worden er zijn al meer mensen op straat feestjes in tuin met vrienden en als alles nog gaat open gaan zullen cijfers terug heel hoog gaan
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Hoorde ik juist niet op het radionieuws van 12h00 dat er net iets meer mensen in het ziekenhuis bleven ten gevolge het coromavirus?
  • Anita Merckx

    4 jaar geleden
    Wat mij toch nog steeds zorgen baart is dat er toch steeds nog zoveel nieuwe besmettingen bijkomen.zijn dat dan de geteste bewoners van zorginstellingen of ook nog zoveel van buitenaf.want hoe kan men dan met zekerheid zeggen dat ze het virus onder controle hebben.
  • Geoffrey Roels

    4 jaar geleden
    Tegen 4 mei kunnen we terug gaan werken hopelijk
  • Dieter Lafere

    4 jaar geleden
    Het aantal nieuwe besmettingen daalt niet