Weinig verkeer op de Belgische wegen door de coronacrisis, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Weinig verkeer op de Belgische wegen door de coronacrisis, beeld ter illustratie. © Photo News

Files in maart met meer dan een derde gedaald, ook minder ongevallen

De langste file op een gemiddelde werkdag in maart is met meer dan een derde gedaald tegenover dezelfde maand vorig jaar. Ook is de afstand die voertuigen samen in maart hebben afgelegd met meer dan een kwart naar beneden gedoken tegenover 2019. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum, die maandag werden vrijgegeven. De oorzaak is duidelijk: door de coronacrisis is er veel minder verkeer.

8 reacties

  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Aangezien ik slechts essentiële verplaatsingen mag doen en dit nu al vijf weken zal ik maar 11/12 of minder betalen van mijn jaarlijkse wegentaks.
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Al eens 's morgens op de A12 gereden met de fiets, omdat ge moet gaan werken, ondanks de Lockdown en alle blijf in uw kot maatregelen ten spijt? Dan ziet ge GEEN lege banen. Vrijwel bumper aan bumper rijden ze er. Maar er zijn opvallend minder vrachtwagens. (tussen Boom en Antwerpen)
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Gaan de verzekeringen dan ook korting geven omdat zijn veel minder moeten uitkeren voor ongevallen, pech verhelping, medische zorgen? Nu blijft het uit die hoek verdacht stil.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    De verzekeringsmaatschappijen vrijven zich al in de handen, geen verkeer=geen ongevallen, premies blijven uiteraard doorlopen, komt de CEO en de aandeelhouders ten goede.
  • Kirsten De Laet

    4 jaar geleden
    Ik zal jullie eens een straffe en heel opmerkelijke voorspelling doen; wanneer we vandaag alle eieren, kippen en kuikens uitmoorden dan eten we vanaf volgende week geen kieken meer. Is toch logisch dat wanneer iedereen verplicht wordt binnenshuis te blijven en niet-essentiële verplaatsingen zelfs bij wet verboden worden dat er dan minder files ontstaan. Man toch, kan niemand nog langer voor zichzelf denken tegenwoordig?
  1. Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Hamas-militant, zegt Israëlische ambassadeur
    34

    Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Ha­mas-militant, zegt Israëli­sche ambassa­deur

    De medewerker van het Belgische agentschap Enabel en zijn 7-jarig zoontje die omkwamen bij een Israëlisch bombardement op Rafah in het zuiden van de Gazastrook, verbleven in het huis van een Hamas-militant. Dat zegt Idit Rosenzweig-Abu, de Israëlische ambassadeur in België. Volgens haar was de militant het doelwit van de luchtaanval. Bij de aanval kwamen in totaal vijf mensen om het leven, onder wie twee kinderen. Twee andere kinderen raakten gewond.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”