Actie van mensen zonder papieren loopt uit de hand: demonstranten slaags met politie

Aan de Financietoren in Brussel is een actie van mensen zonder papieren maandag uit de hand gelopen. Enkele actievoerders raakten slaags met de politie. Eén persoon is daarbij opgepakt, zo kon Belga ter plaatse vaststellen.

Een groep mensen zonder papieren voerde maandag actie aan de Financietoren, waar minister Maggie De Block kantoor houdt. Zij is naast minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid immers ook minister van Asiel en Migratie.

De actievoerders vragen een onmiddellijke regularisatie van mensen zonder papieren. Tijdens deze coronacrisis dreigen zij immers vergeten te worden, klinkt het. Voor de crisis konden mensen zonder papieren nog aan de slag op de zwarte markt, maar sinds het ingaan van de coronamaatregelen is dat onmogelijk. “Plots hebben we geen inkomen en geen hulp om in onze basisbehoeften te voorzien. We hebben geen toegang tot gezondheidszorg, we kunnen geen voedsel meer kopen of onze huur betalen”, klinkt het.

Bedoeling was om enkele minuten stilletjes te demonstreren. De groep beloofde ook de huidige regels rond ‘social distancing’ te respecteren. Maar ter plaatse liep het fout. Aan het einde van de actie raakten enkelen slaags met de politie. Eén actievoerder werd opgepakt, zo stelde Belga ter plaatse vast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen