Louis De Vries
Volledig scherm
PREMIUM
Louis De Vries

De loze beloftes van De Vries: hoe Lokeren-eigenaar iedereen rad voor de ogen draaide

Sporting LokerenDe luchtkastelen van Louis de Vries (72). Amper een jaar nadat de ex-spelersmakelaar Sporting Lokeren overnam van Roger Lambrecht (88) is de Wase club, zoals verwacht, failliet verklaard. Nochtans liet voorzitter De Vries de voorbije maanden verschillende keren optekenen dat er “een oplossing in de maak was”. Loze beloftes.

3 reacties

  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    Beste Johan, mochten alle bedrijven met een exploitatieverlies failliet gaan, dan lag de economie volledig plat. RSCA is een nv met ondermeer zijn eigen vastgoed als eigendom, een veel hoger kapitaal dan andere profclubs, een goed draaiend apparaat met zowel goede economische als commerciële vooruitzichten. Anderlecht is een voetbal merknaam over gans Europa. Over enkele jaren hangen die 'nieuwe voetbalrijken' allemaal in de touwen.
  • fabrice Hubaut

    4 jaar geleden
    Zonder alle parameters te kennen kunnen we geen oordeel geven.
  • johan corvers

    4 jaar geleden
    Na Lokeren hoeveel gaan er volgen? Neem nu rsca komen die hun torenhoge schulden wel te boven en dan nog verder mee doen aan de top ? Misschien dat zij ook failliet gaan schulden weg en 1 reeks zakken door met union te fuseren ...denk dat ze zo sneller aan top meedraaien zonder de schulden uit verleden mee te dragen.
  1. Onduidelijkheid troef in Lokeren: toch geen witte rook, dit weekend laatste match?
    Sporting Lokeren

    Onduide­lijk­heid troef in Lokeren: toch geen witte rook, dit weekend laatste match?

    Andermaal een belofte niet nagekomen. Waar Sporting Lokeren normaal donderdag ging communiceren over zijn toekomst, is dit niet gebeurd. De club liet donderdagavond weten dat de Raad van Bestuur nog bezig is en dat er pas ten vroegste vrijdag zal worden gecommuniceerd. Een verrassing is dat niet. De Raad van Bestuur werd immers voor een stuk telefonisch gevoerd. Zo zit bestuurslid Joris Van Thillo op de Caraïben en een ander bestuurslid, Eugène Van Koppen, verblijft in zijn woonplaats Monaco. Het is onduidelijk - maar hoogst twijfelachtig - of de overige bestuurslui (Louis De Vries en diens vrouw Daniëlle De Laet, Eric Verhoeven en Alexander Janssen) wél effectief allemaal samen zaten. Alexander Janssen stapte weliswaar eind vorig jaar op, de beëindiging van zijn mandaat verscheen nog niet in het Staatsblad en dus is hij officieel nog bestuurslid.