Direct naar artikelinhoud
Onderwijs

Smartschool kampt met problemen door intensief gebruik

Smartschool kampt met problemen door intensief gebruik
Beeld Photo News

Al sinds deze morgen ondervinden heel wat leerlingen en leerkrachten die gebruik maken van het online platform Smartschool problemen. Omdat de scholen vandaag startten met ‘preteaching’ wordt het platform intensief gebruikt. Daardoor werkt het platform traag of zelfs helemaal niet. Smartschool identificeerde de problemen en voert momenteel aanpassingen uit. 

Online schoolplatformen zoals Smartschool worden op deze eerste ‘schooldag’ na de paasvakantie in veel Vlaamse scholen gebruikt om nieuwe leerstof aan te brengen. Maar omdat heel wat leerkrachten en leerlingen van het platform gebruikmaken, ondervinden velen problemen bij het inloggen, versturen van mails, openen van documenten, enzovoort. Het platform is daarenboven vertraagd en sommigen krijgen foutmeldingen. De website lijkt het drukke verkeer niet aan te kunnen en blijft voor velen onbereikbaar.

Via de statuspagina van Smartschool werd ondertussen gecommuniceerd over de problemen. De storingen komen er door het intensief gebruik door de sluiting van de scholen, klinkt het. “We identificeerden de problemen en voeren momenteel aanpassingen uit om de stabiliteit te verbeteren. We doen er alles aan om een zo goed mogelijke service aan te bieden.”

Ook Bingel, een ander online schoolplatform, ondervond deze voormiddag problemen door het grote aantal bezoekers.