Echt prachtig fiets- en wandelweer was het niet in Limburg afgelopen weekend. Veel samengeschoold werd er dus niet. © rr

Slecht weer zorgde voor minder corona-pv’s in Limburg

Afgelopen weekend zijn in Limburg aanzienlijk minder corona-pv’s uitgeschreven dan tijdens het paasweekend. Dat blijkt uit de cijfers die zes Limburgse politiezones meedeelden. Het slecht weer zou aan de oorzaak liggen

Er werden door de gecontacteerde zones toch 194 pv’s uitgeschreven voor hoofdzakelijk niet-essentiële verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Volgens de woordvoerders zou vooral het slechtere weer van dit weekend ervoor gezorgd hebben dat meer mensen in hun kot bleven.

LEES OOK. Politie betrapt skatende tieners en familie aan barbecue

In de politiezone Tongeren-Herstappe werd in samenwerking met de verkeersdienst een gemengd dispositief op verschillende plaatsen en tijdstippen geplaatst om controles op de corona-maatregelen uit te voeren. Daarbij werden 32 pv’s opgesteld voor een niet-essentiële verplaatsing. Ook werden er 7 processen verbaal opgesteld voor het negeren van het samenscholingsverbod.

De politiezone Kempenland controleerde zondag op dezelfde manier. Bij die actie werden er 27 overtredingen tegen de coronamaatregels vastgesteld.

Bij de andere gecontacteerde politiezones werden dit weekend ook opnieuw overtredingen tegen de maatregelen genoteerd. De agenten van de zone Carma moesten 50 keer hun pv-boekje boven halen, hun collega’s van Limburg Regio Hoofdstad 54 keer, Beringen-ham-Tessenderlo 15 keer en die van Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken 9 keer.

LEES OOK. Illegale overtocht naar Nederland om statiegeld te innen kost 250 euro

De overige politiezones wensten niet te reageren op de vraag naar het aantal corona-pv’s en verwijzen naar het parket van Limburg. Zij geven pas vrijdag cijfers vrij van het aantal uitgeschreven corona-pv’s.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer