Lezers zingen en spelen het Limburgs Volkslied om Limburgdag te vieren

Om Limburgdag te vieren, deden we in onze zaterdagkrant een oproep om een eigen interpretatie van het Limburgs Volkslied te filmen en naar ons door te sturen. De inzendingen waren talrijk en al even origineel. Het resultaat kan je hier bekijken.

De Limburgdag op 19 april deed heel wat aanhangers van onze provincie naar het Limburgs Volkslied grijpen. De oproep die we deden in de zaterdagkrant om de opvoering van een eigen interpretatie te registreren op video bezorgde verrassend mooie resultaten.

Zo bereikte ons een hemelsmooie trompetversie uit Nederland, ontstond er een heel mooie samenzang in de Drieskes in Kermt en in Hamont-Achel. Dat ‘In’t bronsgroen Eikenhout’ ook goed klinkt op doedelzak en dwarsfluit zien en horen we in Beverst, Nieuwerkerken en Wellen. Onze haren gingen rechtop bij de vioolopvoering van de kleine Elise uit Beverlo. En zeker de dames van Studentenclub Reginae Noctis met hun eigen Blijf in uw kot-montage en ook Stijn en Karlijn met hun aangepast volkslied voor hun grootvader verdienen een plaats in deze compilatie.

LEES OOK. Waarom we Limburgdag op 19 april vieren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer