Viroloog Steven Van Gucht geeft duiding in de studio van VTM Nieuws.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht geeft duiding in de studio van VTM Nieuws. © VTM Nieuws

Viroloog Steven Van Gucht verduidelijkt nieuwe grafiek waarmee experts waarschuwen voor enorme toename

Het aantal ziekenhuisopnames is opnieuw gedaald en ook het aantal patiënten op intensieve zorg gaat gestaag naar beneden. Die nieuwe cijfers geven hoop. Maar ze mogen ons niet doen denken dat we de lockdown nu wel kunnen opheffen. Experts hebben met een nieuwe grafiek gewaarschuwd dat de curve opnieuw loodrecht omhoog zal gaan indien de lockdownmaatregelen volledig worden losgelaten. In de studio van VTM Nieuws heeft viroloog Steven Van Gucht meer duiding gegeven.

8 reacties

  • Piet Van Buggenhout

    4 jaar geleden
    Die tweede steile lijn is dan misschien het bewijs dat de hele lockdown een maat voor niets is, het heeft er dan alleen maar voor gezorgd dat de ziekenhuizen het aantal binnenkomende zieken aankon maar we hebben er niks-nul-nada mee gewonnen. Ik wil gerust mijn kans wagen om besmet te worden en dan immuun te zijn.
  • patrick feyen

    4 jaar geleden
    Met zo'n grafiek kan ons kat nog afkomen. Dat is zoals de telling anders dan iedereen! De geloofwaardigheid zit al onder nul!
  • Werner Maes

    4 jaar geleden
    De lockdown van 13 maart was gebaseerd op feiten. Nu dat 95% van de Belgen zich bijna 7 weken aan de maatregelen heeft gehouden, willen ze de volledige lockdown verlengen op basis van vermoedens. Ik ben niet meer akkoord. Wetenschappers spelen paniekvoetbal omdat ze (nog) geen controle hebben over het virus. Het is een griepvirus dat de rest van ons leven zal blijven teisteren en jaarlijks wereldwijd bijna een half miljoen doden zal veroorzaken(net als de gewone griep), met of zonder vaccin.
  • marc de peuter

    4 jaar geleden
    Grafiek.moeten nu wereldwijd. Meer in europa dan in Amerika dan in Azië en Afrika 4 miljoen doden hebben door corona of we kunnen de wereldbevolking in 2030 maar een derde jaar van voedsel voorzien.kan dat?
  • fernand Mostrey

    4 jaar geleden
    De piek gaat pijlsnel omhoog als de lockout eindigt. Als de grafiek klopt zou Zweden nu al een miljoen doden tellen