Direct naar artikelinhoud
Televisie

Nieuwe ‘Reizen Waes’ trekt door Vlaanderen

Tom Waes Japan Reizen WaesBeeld VRT

Tom Waes gaat deze zomer uitzoeken of je ook in eigen land op avontuur kunt in de reeks Reizen Waes: Vlaanderen. Dat vertelt de tv-maker in Vandaag op Eén.

Voor het nieuwste seizoen van Reizen Waes zou Tom Waes als vanouds naar verre oorden trekken, maar door het coronavirus is dat niet mogelijk. Daarom gooit de tv-maker het deze keer over een andere boeg. In Reizen Waes: Vlaanderen zoekt hij het avontuur zo dicht mogelijk bij huis op. 

In februari was hij al drie weken door Japan getrokken. Het resultaat daarvan is vanaf 24 mei te zien als minireeks op Eén. “Kort na die opnames werd al het internationale vliegverkeer gestopt”, zegt Waes. “We hadden al vliegtickets geboekt voor enkele reizen en hadden contact met verschillende fixers. Maar al vrij snel zagen we in dat er de komende maanden niet snel nog ver zal worden gereisd.”

Net voor de Japan-special maakt Waes het eenmalige Reizen Waes blijft thuis, op 17 mei. Daarin zoekt hij uit hoe de coronacrisis leeft in de landen die hij de afgelopen jaren heeft bezocht. Hij neemt vanuit zijn huiskamer contact op met de Chinese gids Wendy, met wie hij drie weken door China trok. De vrouw herstelt op dit moment zelf van Covid-19. Waes belt ook met gids Francisco van het Noorse eiland Spitsbergen, waar het virus voorlopig nog niet heeft toegeslagen.

Deze zomer starten dan de opnames van het nieuwe Reizen Waes: Vlaanderen. “Eigenlijk wil ik dit al jaren eens doen, een reeks maken dicht bij huis”, zegt de presentator. “Ik vraag me al lang af wat ik allemaal zou ontdekken als ik in Vlaanderen op dezelfde manier op avontuur zou trekken zoals ik dat anders doe.” 

Via de website van Eén kan iedereen tips delen. De reeks wordt later dit jaar op tv verwacht.