© roger dreesen

Videoconferentie Oudsbergse gemeenteraad is openbaar

De gemeenteraad en de OCMW-raad van maandag 27 april kan door het publiek gevolgd worden via YouTube. De stemming verloopt wel via een digitaal formulier. “Van de vergadering wordt een video-opname gemaakt, zodat deze opname kan dienen als zittingsverslag”, aldus burgemeester Lode Ceyssens. Op 23 april is er nog een test-gemeenteraad.

RDr

Eind maart vergaderde de gemeenteraad als een van de eerste gemeenten in Limburg digitaal via e-mail. “Net na de lockdown was het niet haalbaar om de raadszitting via videoconferentie te laten verlopen”, zegt Lode Ceyssens “De voorbije maand is de techniek voor videoconferenties op punt gezet en kunnen we de volgende gemeenteraadszitting via video laten verlopen en openstellen voor het publiek.”

De gemeenteraad volgen kan online via het YouTube-kanaal van Oudsbergen. Via de website en de Facebook-pagina van het gemeentebestuur zal de link verspreid worden. “De fractieleiders maken ten laatste vrijdagavond alle vragen over. Raadsleden van de fracties kunnen hun vraag stellen. De betrokken schepen beantwoordt die vraag. De vraagsteller kan reageren en eventueel nog een bijkomende vraag stellen en de bevoegde schepen geeft een antwoord. Het slotwoord is voor de vraagsteller”, licht Lode Ceyssens de werkwijze toe.

Met het college van burgemeester en schepenen vergaderen ze al meerdere keren per week via videoconferentie. "Dat verloopt vlot. We testen of alle raadsleden kunnen inloggen. Daarnaast hebben alle fracties ook de nodige linken gekregen zodat de voorbereidende fractievergaderingen ook via video-conferenties kunnen gebeuren”, besluit Lode Ceyssens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer