Ingang VRT; VRT- logo; Toren, Reyerslaan,
Volledig scherm
Ingang VRT; VRT- logo; Toren, Reyerslaan, © © VRT - Geert Van Hoeymissen

Besparingen bij VRT kosten België drie plaatsen op ranking persvrijheid

België bekleedt de twaalfde plaats op de internationale ranking van de persvrijheid die Verslaggevers zonder Grenzen (VZG, ook wel gekend als Reporters zonder Grenzen) naar jaarlijkse gewoonte heeft opgesteld. Ons land daalt maar liefst drie plaatsen tegenover vorig jaar, als gevolg van de geplande besparingen bij openbare omroep VRT.

8 reacties

  • Denis De Meulemeester

    4 jaar geleden
    Inderdaad, wat heeft besparingen met persvrijheid te maken ? Ik zou meer zeggen, hoe minder subsidies hoe minder afhankelijkheid van zij die aan de macht zijn. Bovendien wordt het tijd dat de VRT eens meer objectief alle meningen aan bod laat komen en niet, zoals nu steeds een bedekte groene agenda dient !
  • JOHAN VANBEKBERGEN

    4 jaar geleden
    Wat heeft besparingen met persvrijheid te maken?
  • chris delanghe

    4 jaar geleden
    Wat in de media wordt verteld en gepubliceerd (en vooral wat er niet inkomt) en hoe dat wordt gedaan wordt vandaag vooral door de politiek en de industrie bepaald. Dat is overal zo, in Belgie is dat niet anders. En al zeker niet met onze 5 regeringen, en niets dan politieke benoemingen/bemoeienissen. Wie de media beheerst beheerst het volk.. Persvrijheid heeft niets met budgetten te maken.
  • Willy van craen

    4 jaar geleden
    Deze dienst met 50 % verminderen want men luistert of kijkt meer naar andere zenders tv en radio.Je geraakt er binnen best via politiek.Buiten met dikke premie.
  • jef franse

    4 jaar geleden
    Persvrijheid is subjectief als je aan éénzijdige politiek geïnspireerde verslaggeving doet. Propaganda is een meer correcte term als het over de rode VRT gaat.