Ikea geeft recept voor zijn bekende gehaktballetjes vrij
Naar Ikea ga je voor de meubels en… de Zweedse gehaktballetjes. Maar omdat heel wat filialen wereldwijd de deuren hebben gesloten en Ikea niet wil dat je de Köttbullar al die tijd hoeft te missen, heeft de meubelgigant het recept ervan vrijgegeven.
De Zweedse balletjes vliegen bij Ikea normaal de deur uit, maar dat is in tijden van corona wel eventjes anders. Maar niet getreurd, Ikea heeft zijn recept vrijgegeven zodat je thuis zelf aan de slag kunt gaan met de Köttbullar. Het gerecht wordt opgebouwd in zes stappen en ook de roomachtige saus wordt erbij geserveerd.
“We weten dat sommige klanten onze gehaktballen missen”, zegt Lorena Lourido, foodmanager bij Ikea. “Daarom hebben we een alternatief voor thuis gelanceerd dat, met behulp van gemakkelijke en toegankelijke ingrediënten, mensen helpt die op zoek zijn naar inspiratie in de keuken. Thuis blijven kan moeilijk zijn, maar we willen helpen het leven van iedereen een beetje makkelijker en aangenamer te maken. Bon appétit of, smaklig måltid, zoals we in Zweden zeggen.”
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de gehaktballetjes
500 g rundergehakt250 g varkensgehakt1 ui, fijngesneden1 teentje look (geplet of fijngesneden)100 g broodkruimels1 ei5 eetlepels volle melkzout en peper
Voor de saus
scheutje olie40 g boter40 g bloem150 ml groentebouillon150 ml runderbouillon150 ml room2 theelepels sojasaus1 theelepel Dijonmosterd
Bereidingswijze: