BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nieuwe campagne vraagt aandacht voor agressie tegen hulpverleners

Geweld tegen hulpverleners en ordediensten is in normale omstandigheden al een probleem. In coronatijden lopen ambulanciers, verpleegkundigen, artsen, brandweermensen en agenten nog net iets meer risico op verbaal of zelfs fysiek geweld bij de uitvoering van hun taken. “Dat is onder meer een gevolg van het verhoogde stressniveau bij de bevolking”, zegt de Ambulanciersunie dinsdag bij de lancering van een nieuwe sensibiliseringscampagne door spoed112.com.

4 reacties

  • Yves De Groote

    4 jaar geleden
    Zware straffen, punt. Waar blijft die "nultolerantie" van Decrem???
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Ik snap dat niet: die mensen proberen je te helpen. Waarom daar dan agressief tegen zijn? Dan gaan die hulpverleners begrijpelijk ook niet meer zo behulpzaam zijn en heb je het voor jezelf moeilijk gemaakt. Dat medische hulp wel eens een pijnlijke prik kan zijn in je arm of zo is nog geen reden om kwaad te worden. Als ik hulpverleners passeer geef ik een glimlach en ik krijg er steeds een terug, meer moet dat niet zijn!
  • Rudy Van Daele

    4 jaar geleden
    als men er eentje van oppakt minsten 1 jaar bak , zal rap gedaan zijn.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk dat er zijn welke hulpverleners agressief behandelen. De mensen doen hun beroep en het is om andere mensen die ziek of gewond zijn te helpen. In plaats van agressie zou iedereen vriendelijk moeten zijn met deze hulpmensen!!!