Vanaf 15 mei mogen in Oostenrijk ook de restaurants en cafés weer open.
Volledig scherm
Vanaf 15 mei mogen in Oostenrijk ook de restaurants en cafés weer open. © REUTERS

In Oostenrijk gaan half mei de restaurants en cafés weer open

Oostenrijk versoepelt zijn coronamaatregelen verder. In het Alpenland, dat snel op de verspreiding van het coronavirus reageerde en meteen op slot ging, mogen vanaf 15 mei de restaurants en cafés weer open. Ook kun je dan weer naar religieuze bijeenkomsten als je maar voldoende afstand houdt, kondigde regeringsleider Sebastian Kurz aan.

6 reacties

  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Als wij 2 tot 3 weken wachten na de maatregelen die andere landen nemen kunnen we de kat uit de boom kijken om ze zelf al dan niet toe te gaan passen.
  • Bart Van Hove

    4 jaar geleden
    Kan je totaal niet vergelijken met België. Veel lagere bevolkingsdichtheid. Ze hangen ook grotendeels af van toerisme. Door deels te zwijgen tijdens de krokusvakantie heeft het virus zich ook sneller kunnen verspreiden.
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Erg, zeer erg dat een land dat minstens een besmetting bewust verzwegen heeft waardoor verschillende buitenlandse toeristen besmet geraakt zijn, puur en alleen voor het geld nu als voorbeeld geld. Een land dat coronadoden in rusthuizen niet verzwijgt krijgt kritiek. Nog erger is dat de pers van het land dat alle coronadoden telt dat land dagelijks verwijten maakt over de correcte cijfers.
  • Francois Troch

    4 jaar geleden
    Dan kunnen stommelingen ginder een pintje gaan drinken en terugkomen met het virus zoals met de krokusvakantie
  • Paul De Mol

    4 jaar geleden
    Oostenrijk is zo verstandig geweest om van in het begin maskers te verplichten.