Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). © VTM nieuws

Van Ranst haalt uit naar sommige politici: “Ze zaten nog veilig verstopt in de spouwmuren toen er elke dag meer zieken en doden moesten worden gemeld”

Dat de relatie tussen politici en experts kraakt, werd al langer gezegd. Een Twitterbericht van viroloog Marc Van Ranst lijkt dat vermoeden te bevestigen.

254 reacties

  • Argus Vercauteren

    4 jaar geleden
    @Ludo Grauls: Het was De Block die het coronavirus minimaliseerde (een griepje) ondanks de gebeurtenissen in China. Ze ondermijnde ook het gezag van Van Ranst toen die vond dat ook de kappers moesten sluiten. Daarnaast verweet ze Marc Wathelet een dramaqueen te zijn. Gelukkig waren er de wetenschappers want anders waren er nog meer doden geweest. Veel politici proberen dit virus te misbruiken voor hun politieke carrière (bijv. De Wever en zijn Facebook-campagne van een paar dagen geleden).
  • Dirk Van den Bogaert

    4 jaar geleden
    Veel respect voor onze virologen. Op risico van hun eigen leven werken ze aan het virus en dan vinden ze nog de tijd om belangeloos de bevolking te informeren. Hier kunnen onze politici nog iets van leren.
  • Maria Scheuts

    4 jaar geleden
    Steek het maar op mekaar, VR was al kandidaat voor pvda. De Block en Van Ranst hadden dan maar de skivakanties naar besmette gebieden van Italië, Oostenrijk en Frankrijk moeten verbieden, kwestie van correct verantwoordelijkheidbesef en op tijd materiaal voorzien. Dan zouden ze nu nog geloofwaardig klinken.
  • Kevin Roels

    4 jaar geleden
    Ik heb geen problemen met die man doch ik herinner me wel dat we volgens de viroloog geen schrik moesten hebben van corona , wel eerder van de griep . Uitspraken gedaan op toen allicht gebrekkige info. maar dan had hij moeten zeggen we weten niet genoeg om hier uitspraken over te doen zoals een wetenschapper behoord te doen ( zich houden aan de feiten ) . Mondmaskers zelfde laken een broek , sorry de woorden van deze politiek getinte expert hebben voor mij ondertussen geen waarde meer .
  • Brigitte Booghmans

    4 jaar geleden
    Inderdaad Van Ranst en De Block bleven zeggen dat het om een gewone griep ging. Nu zegt hij dat mensen het nog niet begrepen hebben na het zien van de beelden in Wuhan... Hij had het zelf niet begrepen toen hij de beelden zag, want hij noemde het een griep.