Verdachte van aanval op atlete Fanny Appes geeft feiten gedeeltelijk toe

© rr

Xavier B., de 41-jarige man die verdacht wordt van de aanval op atlete Fanny Appes, heeft nu toch toegegeven dat hij zijn ex-partner verwond heeft, al gebeurde dat volgens de man volledig per ongeluk.

Bovendien heeft B. die verklaringen afgelegd tijdens een interview met de krant La Dernière Heure. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over die verklaringen en B.’s advocaat was niet bereikbaar voor een reactie.

De 30-jarige atlete uit Kameroen werd op 13 februari neergestoken op een trein in Linkebeek. Ze raakte daarbij niet levensgevaarlijk gewond, en de dader, haar 41-jarige ex-partner Xavier B., sloeg op de vlucht.

Het slachtoffer werd al een hele tijd lastiggevallen door de man. Zes maanden geleden had ze een klacht ingediend in Eigenbrakel en in Nijvel. Op weg naar haar werk werd ze op de trein opgewacht door B. De vrouw probeerde van plaats te veranderen, maar werd gevolgd en langs achter aangevallen met een mes.

Xavier B. vluchtte na de feiten naar Frankrijk en ontkende in verschillende media-interviews elke betrokkenheid bij de steekpartij. Op 18 februari werd de man dan opgepakt in het Franse Douai, waarna hij aan België werd overgeleverd en onder aanhoudingsbevel werd geplaatst voor opzettelijke slagen en verwondingen.

De man zit nog steeds in de cel, maar geeft nu in een interview toe dat hij Fanny Appes verwond heeft. Volgens B. had hij Appes die ochtend in de trein opgezocht omdat hij haar wilde spreken over Facebook-berichten waarin ze hem beschuldigde van stalking. Toen de vrouw hem de rug toekeerde en wilde wegstappen, zou hij zijn hand uit zijn jas gehaald hebben om haar vast te grijpen, maar daarbij zou hij per ongeluk ook een cuttermes uitgehaald hebben waarmee hij haar al even per ongeluk verwondde. Het slachtoffer doet die versie af als onzin.

LEES OOK. Ex van atlete Fanny Appes opgepakt na moordpoging op trein: “Vandaag ben ik ontsnapt, maar evengoed kon ik vermoord zijn” (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen