© BELGA

Rode Duivels willen contractverlenging Martínez

Een EK in 2021 zonder bondscoach ­Roberto Martínez, het is niet waar sterkhouders bij de Rode Duivels op hopen. Integendeel, zo zeggen Thomas Vermaelen én Romelu Lukaku. Zij rekenen erop dat de contractverlenging van de Spanjaard snel in orde komt.

kvu

Doordat het EK met een jaar is uitgesteld, zit de nationale ploeg volgend jaar virtueel zonder bondscoach. Het contract met Roberto Martínez loopt binnenkort af, al gaan de gesprekken over een verlenging wel de goede kant uit. Bij de Rode Duivels valt te horen dat zij graag willen doorgaan met de Spanjaard. “Als je het aan spelers vraagt, zijn er heel veel die echt tevreden zijn over de bondscoach en graag met hem werken”, zegt ouderdomsdeken Thomas Vermaelen in een skype­gesprek met uw krant. Ik hoop dat hij doorgaat.”

Collega-international Romelu Lukaku is nog explicieter. Hij hoopt dat Martínez ook na het EK bondscoach blijft. “Ik vraag me af wat er gaat gebeuren met de Rode Duivels na het EK”, zo zegt Lukaku in een Instagram Live met Kat Kerkhofs op VIER. “Stel je voor dat Roberto Martínez weggaat, dan wil ik weten wie er in de plaats komt. Ik heb al gehad dat het niet klikte met een trainer, dat wil ik niet opnieuw meemaken.”

Martínez zelf liet al weten dat de fans zich geen zorgen hoeven te maken en er voor eind juni duidelijkheid zal zijn.

MEER OVER DE RODE DUIVELS