Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Voka dringt aan op snelle herstart economie, "anders dreigt sociaal drama"

De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka dringt aan op een heropstart van de economie. "De Nationale Veiligheidsraad moet vrijdag beslissen om snel alle bedrijven en winkels weer te openen", zegt topman Hans Maertens.

29 reacties

  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Voka zou er beter voor zorgen dat er in Vlaanderen deftige webshops komen. Vandaag bestellen wij Belgen bij de kleinste zelfstandige ergens in de de Achterhoek of in Groningen en hebben we het 's anderendaags. Als je iets Belgisch vindt dan zijn het verzendkosten van 10 à 15 euro en is er geen deftig en veilig betalingssysteem. En bovendien moet je 14 dagen wachten. Na de crisis zullen er zelfs bijna geen fysieke winkels overblijven want de meerderheid kent nu de onlineweg naar Nederland.
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    Er zijn nu winkels en bedrijven verplicht dicht terwijl er prima de 1,5m afstand gehouden kan worden en met plaatsing van schermen tussen werkplekken e.d. een veilige werkplek gerealiseerd kan worden, is niet fair om die langer dicht te houden zeker als de gevolgen gaan zijn dat mensen ontslagen moeten worden. waarom zou je in een supermarkt wel 20 mensen binnen kunnen laten en in een kledingwinkel niet 2 a 3 mensen tegelijk?
  • Lucie Vervaeke

    4 jaar geleden
    Voka, groot gelijk. Goed dat deze instantie bestaat
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    dat sociaal drama komt er toch ..er zijn bijna geen bestellingen en zal nog minstens tot halfweg 2021 duren tegen deze weer op peil zijn ...
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Mr Janssen: Voka is een verbond van zelfstandigen, niet van Multinationals. Mr De Nil: in tegenstelling tot bepaalde buitenlandse megabedrijven betalen kleine bedrijven wel degelijk te veel belastingen. Voor hen zijn de belastingen alleen maar gestegen.