Johan Giesecke en Marc Van Ranst
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Giesecke en Marc Van Ranst © YouTube/belga

Vermaarde Zweedse epidemioloog sabelt lockdowns in andere landen neer, Marc Van Ranst reageert

Johan Giesecke is een pleitbezorger van het Zweedse beleid én een notoir tegenstander van lockdowns. De gerenommeerde epidemioloog vindt dat de strenge aanpak van andere landen onvoldoende wordt ondersteund door wetenschappelijk bewijs. “Alleen het veelvuldig wassen van de handen is een aanbeveling die doeltreffend is en wetenschappelijk bewezen”, poneert hij. We legden een aantal opmerkelijke stellingen van Giesecke voor aan viroloog Marc Van Ranst.

92 reacties

  • Marc Camp

    4 jaar geleden
    @Nick Lersberghe, nieuw? corona stam is ontdekt in de jaren 60 van vorige eeuw. Het sars; is al een tien jaar oud, en nog had men heir niets mee gedaan. En dit tot als de uitbraak hier plots kwam aankloppen. De voordeur toe houden deden ze niet, ze verwelkomde dit nieuw virusje, want men had er echt compasse mee, zo moederziel alleen. En zo gebeurde het dat men onvoorbereid plots voor een probleem stond, en wij zullen weeral mogen betalen.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Noorwegen 191 doden en Finland 172 doden. Zweden ligt er tussen en doen het zeer goed volgens die viroloog met 2021 doden. Meer dan 10 keer zoveel al zijn buurlanden.
  • Max Arkens

    4 jaar geleden
    @Joris Vanderaert Van Ranst is professor in de virologie en epidemiologie en hoogleraar virologie, epidemiologie en bio-informatica. Ik denk dus eigenlijk dat epidemiologie wel een vakdomein is van hem en hij zijn rol niet volledig te buiten gaat als hij eens iets zegt als epidemioloog.
  • Joris Vanderaert

    4 jaar geleden
    Van Ranst gedraagt zich ook als epidemioloog, terwijl dat helemaal zijn vakdomein niet is. Hij moet raad geven op gebied van het virus, maar hij gaat zijn rol vér te buiten. Maar de media smullen ervan, in plaats van een kritische rol te spelen.
  • Joris Vanderaert

    4 jaar geleden
    Stop met Van Ranst op te hemelen. Hujvheeft er dik naast gezeten ging de inschatting van het gevaar van dit virus. Dat het iets nieuws is gaat niet op, de informatie die uit China en Italië kwam was voldoende duidelijk. Vervolgens is hij zich als politieker gaan gedragen met zijn uitlatingen rond mondmaskers. De rol die hij speelt met zijn "referentie" kan rond Covid is niet helder en de vraag is wat het tekort aan testen waarvoor WHO België op de vingers tikte daarmee te maken heeft.