© Politie Mechelen-Willebroek

Vrachtwagenbestuurder moet bijna 5.000 euro boetes ophoesten

De lokale politie heeft dinsdagnamiddag bij het Battelcomplex in Mechelen een vrachtwagenbestuurder aan de kant gezet voor een inbreuk op het gebruik van zijn gsm tijdens het rijden. Daarbij kwamen nog andere overtredingen aan het licht, met als resultaat dat de bestuurder bijna 5.000 euro aan boetes moet betalen.

Leo De Nijn

De inspecteurs lieten de vrachtwagenbestuurder stoppen omdat hij tijdens het rijden zijn gsm had gebruikt. Een grondige controle leverde een resem aan inbreuken op. “Zo bleek de technische keuring van zijn voertuig te zijn vervallen. Ook het installatieplaatje van de tachograaf was sinds die datum vervallen (1.320 euro boete), alsook het controleplaatje van de snelheidsbegrenzer. (2.500 euro boete). Deze bestuurder moet voor totaal 4.936 euro aan boetes betalen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De politie heeft ook nog een aantal andere vrachtwagenbestuurders gecontroleerd. Ze stelde daarbij diverse inbreuken vast. Het ging om allerlei kleinere inbreuken op zwaar vervoer, het gebruik van de gsm tijdens het rijden en het niet dragen van de veiligheidsgordel. De politie schreef voor een totaalbedrag van 5.451 euro aan boetes uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER