Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Grootste daling CO2-uitstoot verwacht sinds Tweede Wereldoorlog

Door de coronapandemie neemt de uitstoot van het schadelijke CO2 (koolstofdioxide) dit jaar wereldwijd af met 6 procent, verwacht de Wereld Meteorologische Organisatie van de Verenigde Naties (WMO). Het zou gaan om de grootste daling sinds de Tweede Wereldoorlog. De WMO waarschuwt er woensdag echter ook voor dat dit onvoldoende is om te voldoen aan de internationale afspraken over de uitstoot van CO2.

5 reacties

  • Vladimir De Leeuw

    4 jaar geleden
    Ten eerste is CO2 geen "schadelijke stof". CO2 is zelfs levensnoodzakelijk voor planten, het is geen gif, integendeel. Ten tweede, de menselijke uitstoot is verminderd, maar de globale concentratie blijft stijgen (zie metingen in Mauna Loa), hetgeen betekent dat de uitstoot door de natuur gewoon doorgaat en vele malen groter is. Ten derde is het nog nooit bewezen dat de CO2 die door mensen uitgestoten wordt een invloed heeft op het klimaat.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    De huidige CO2-niveaus van 410 delen per miljoen (ppm) werden voor het laatst drie miljoen jaar geleden op aarde gezien, volgens de meest gedetailleerde reconstructie van het aardklimaat door onderzoekers van het Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) en gepubliceerd in Science Advances. Ja, dat heb je goed gelezen, drie miljoen - miljoen - jaar geleden waren de CO2-niveaus op aarde hetzelfde als nu, er is géén enkel verschil tussen drie miljoen jaar geleden en vandaag ...
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    De industrie vergroenen, allemaal goed maar zorg er eerst voor dat er na deze crisis nog industrie zal overblijven. Of moeten we in de toekomst leven van lucht.
  • Steven-Acuna Snijjckers

    4 jaar geleden
    Zal de burger nu zeket niet wakker om liggen. Mooie lucht en geen economie is trouwens niets om over te jubbelen!
  • Stephan Persoons

    4 jaar geleden
    misschien eerst eens kijken of die daling van CO2-uitstoot ook effectief impact heeft gehad op de opwarming? Indien niet, is het duidelijk dat CO2-uitstoot niet is gelinkt aan opwarming...