© Politie Antwerpen

Dealers verstoppen geld en drugs in hun onderbroek

De Antwerpse politie heeft maandag twee drugsdealers van 18 en 21 jaar opgepakt in Wilrijk en op Zurenborg. Beide mannen probeerden tevergeefs drugs of geld te verstoppen in hun onderbroek.

jtp

Het wijkondersteuningsteam regio Zuid merkte maandagavond een jongeman onder het viaduct van de Boomsesteenweg in Wilrijk. “De man nam plaats aan een bushalte, maakte kort contact met een tweede persoon en stapte dan de bus op. Omdat er aanwijzingen waren dat er een drugsdeal had plaatsgevonden, werden beide personen gecontroleerd”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie.

De man die wegwandelde, gaf toe dat hij net cannabis had aangekocht. De andere werd ter hoogte van de Bist van de bus gehaald. “Hij haalde uit naar een inspecteur en probeerde te voet te vluchten, maar werd in de Kerkelei gevat en gearresteerd. De 18-jarige man had 40 gram cannabis op zak”, zegt Migom nog. Bij het fouilleren vond de politie in zijn onderbroek 1.105 euro.

Gat in onderbroek

Het wijkondersteuningsteam regio Centrum merkte dan weer een zenuwachtige man op in de Walvisstraat. Hij maakte kort contact met twee anderen en vertrok weer. Het duo bekende aan de politie dat ze drugs hadden aangekocht. De derde, een 21-jarige, had inderdaad cannabis en cash geld bij zich.

“Tijdens de fouille merkten de inspecteurs op dat de verdachte een gat had gemaakt in zijn onderbroek om zijn drugs eenvoudig te kunnen verstoppen”, vertelt Migom. Na een huiszoeking werd in totaal 50 gram cannabis en 981 euro cash in beslag genomen.

Beide mannen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die moet beslissen over hun verdere aanhouding.

© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER