Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Onderwijseconoom pessimistisch over ‘coronageneratie’: “Er zijn jongeren die hier tot hun tachtig de gevolgen van zullen dragen”

Spreken we straks van een verloren ‘coronageneratie’? Onderwijseconoom Kristof De Witte is pessimistisch. Een bepaalde groep jongeren zal van deze schoolstop levenslang de gevolgen dragen, zegt hij. “Gespreid over hun levensverwachting kost ons dit vijftig miljard euro.”

57 reacties

  • willem merken

    4 jaar geleden
    Zelf heb ik de leerstof van de moderne wiskunde van 6 jaar middelbaar op drie (3) maanden moeten slikken tijdens mijn graduaat. Niet dat ik er nu na 45 jaar nog veel van weet of dat ooit nodig gehad heb. Hoor ik dan ook tot een verloren generatie? Die jongeren kunnen best wat hebben.
  • Elsie Gosse

    4 jaar geleden
    "Er zijn jongeren die hier tot hun 80 de gevolgen zullen van dragen"... en er zijn nog veel meer mensen die het zelfs nooit meer zullen kunnen navertellen!
  • Peter van Nieuwpoort

    4 jaar geleden
    Haal wat dagen van élke vakantie af en de tijd is met 2 jaar ingehaald.
  • Dirk Willemen

    4 jaar geleden
    Ik stel me toch soms vragen waar bepaalde 'economen' hun diploma gehaald hebben. De prietpraat die deze 'onderwijseconoom' verkondigt, doet me eerder vermoeden dat de man nog nooit een klaslokaal van dichtbij heeft gezien en nog minder weet heeft van waar hedendaagse scholieren mee bezig zijn. Enkele maanden 'thuisles' zullen heus niet de desastreuze gevolgen hebben die de man hier voorspiegelt. Onheilsprofeten hebben we al genoeg en die hoeven zeker geen breed platform aangeboden te krijgen.
  • Miguel N. Noridine

    4 jaar geleden
    Lol ik heb in mijn leven meer gespijbeld dan de tijdspanne van de lockdown tot nu toe en ik verdien vandaag 7000 EUR bruto :) Waar appelen pikken in de hof van de paters en de nonnen nog goed voor is geweest!