ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Eén op zes zelfstandigen vreest faillissement of stopzetting: “125.000 kmo’s lopen gevaar”

Eén op de zes zelfstandigen vreest door de coronacrisis voor een faillissement of stopzetting. Dat meldt ondernemersorganisatie NSZ. Zowat 18 procent van de zelfstandigen heeft maar reserves voor een viertal weken, daarna vrezen ze - zonder heropstart of extra maatregelen - de boeken te moeten neerleggen. "125.000 kmo's lopen gevaar", zegt NSZ-topvrouw Christine Mattheeuws.

22 reacties

  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    Groot gelijk Piet Devlieger, veel zelfstandige doen er alles aan om zo weinig mogelijk belastingen te moeten betalen, hiervoor doen ze niks anders dan constant investeren in materiaal, onkosten maken, zodat ze deze kunnen afschrijven. Natuurlijk als het eens wat minder gaat, staat het materiaal stil en blijven de afschrijvingen lopen en dan roepen ze om steun, zo gaat het niet, eerst bijdragen, dan steun krijgen! En idd niet alle zelfstandig zijn rijk, maar alle rijken zijn wel zelfstandigen!
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Patrik Kelchtermans de bedrijven die overkop gaan zullen wel vervangen door vooral sterkere bedrijven en voor mij mogen dat ook Chinezen of Russen zijn want met de belgische werkgevers heb ik het wel gehad
  • Ronny Kustermans

    4 jaar geleden
    Graag duidelijkheid over de horeca aub, of boeken neerleggen en opnieuw beginnen, wat mijner inziens massaal gaat gebeuren. De mensen hebben geen keuze!
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    En dan krijg je een kettingreactie met een massa ontslagen tot gevolg. De paar overblijvers mét job mogen nog meer belastingen betalen om de put te dempen, de rest moet het zien te rooien met een mini-uitkering en allemaal moeten we daar vooral niet te veel belang aan hechten. Ik vind dat daar nogal licht overheen gegaan wordt en dat het antwoord 'wees blij dat je geen corona hebt' niet altijd in de juiste context wordt gebruikt. Langdurige stress en armoede zijn ook dodelijk.
  • Peter Lintermans

    4 jaar geleden
    Ik treed Bart De Wever bij. We gaan moeten opletten dat de gevolgen niet erger zullen zijn dan de maatregelen. Armoede zal de gezondheidszorg zeker niet ten goede komen. Social distancy ja maar de economie kapot maken nee. En wat een geweldige maatregel dat bijeenkomsten in het weekend van 10 steeds dezelfde personen éénmaal mag. Hallo, dan kan je evengoed ineens alle maatregelen afschaffen. Totaal oncontroleerbaar.