Dode bij woningbrand aan tankstation in Oud-Turnhout

© Gemeente Oud-Turnhout

In Oud-Turnhout is in de nacht van woensdag op donderdag een dode gevallen bij een brand in een woning aan de Steenweg op Mol. Dat zegt de lokale politie.

cevt

Bij een woningbrand in Oud-Turnhout in de Kempen is een dode gevallen. Het huis is volledig uitgebrand. De woning in kwestie bevond zich achter een tankstation, maar dat laatste kon worden gevrijwaard. Gedurende de interventie werd de N18 even afgesloten voor alle verkeer.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het is de tweede zware brand in een dag tijd in Oud-Turnhout, na de natuurbrand in domein De Liereman woensdagavond. Ook daarvan is de oorzaak nog niet bekend. De natuurbrand beschadigde een waardevol veengebied van zowat 167 hectare, brandweerkorpsen uit de hele regio waren uren in de weer om het vuur onder controle te krijgen.

170 hectare van natuurgebied De Liereman gaat in vlammen op

Een enorme brand heeft gisteren in het natuurgebied De Liereman in Oud-Turnhout wellicht zo’n 170 hectare waardevolle vegetatie vernield. Meer dan 70 brandweermannen en een helikopter werden ingezet om de brand te bestrijden. Over de oorzaak is nog niets met zekerheid bekend, maar kwaad opzet wordt niet uitgesloten.