EPA
Volledig scherm
© EPA

Trump tikt Georgia op de vingers: “Nu coronamaatregelen versoepelen is te vroeg”

De Amerikaanse president Donald Trump is het er niet mee eens dat de staat Georgia bepaalde coronamaatregelen versoepelt om de economie weer op gang te brengen. “Ik denk dat het te vroeg is”, stelde Trump woensdag (lokale tijd) op een persconferentie. “Ze kunnen nog ietsje langer wachten, een klein beetje nog. Want veiligheid moet vooropstaan.” De kritiek van ‘The Donald’ is opmerkelijk, omdat hij nooit voor de lockdowns was te vinden en op Twitter betogers prees die net demonstreerden tegen de quarantainemaatregelen. 

14 reacties

  • Rik Kleinmond

    4 jaar geleden
    Hier blaast men ook warm en kou tegelykertyd, terugkeerders moesten niet getest worden, mondmaskers was voor niets nodig en nu zal het nog verplicht worden een mondmasker te dragen om te mogen buiten komen.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Trump spreekt zich weeral tegen. Laatst riep hijzelf nog op voor meer protest in oa Georgia tegen de lockdown, en nu doet hij het tegengestelde. Dit hebben we heel zijn presidentschap gezien. Feit is dat de mensen in de USA geen sociale vanget hebben zoals wij dat kennen. Zonder werk is zonder geld, en dan hang je echt af van voedselbonnen. Maar dat lost het probleem van de rekeningen niet op. Trump zaait constant tweedracht, en is bezig met de verkiezingen, niet met corona problematiek.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Het enige dat deze idioot van een president bewerkstelligt is een nog groter verdeeld gevoel van wij tegen zij. 1 beleid om alle staten te ondersteunen over partij imago heen, dat is wat nodig is, maar Trump kan het niet. Alles voor politiek gewin, alles voor perceptie. De FED is een falend orgaan.
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Het ligt er toch altijd zo moddervet op wat zijn bedoeling is. Als je zoals hem altijd warm en koud tegelijk blaast en vandaag dit zegt en morgen net het tegenovergestelde, schiet je altijd wel raak. Dat hij tot voorzichtigheid aanmaant in staten waar zijn partijgenoten gouverneur zijn en de staten verkettert waar de democraten de leiding hebben past perfect in dat straatje. Die man zou zijn eigen moertje verkopen om terug verkozen te kunnen worden.
  • Martin Maebe

    4 jaar geleden
    Het is nu wel héél duidelijk geworden. Trump wil Republikeinse gouverneurs nog beschermen en het opheffen van de lock-down uitstellen. Staten met een Democratische gouverneur moeten per direct terug open. Als het net in die staten terug fout gaat, heeft Trump voedsel om die gouverneurs de huid vol te schelden. Duidelijk dat zijn demarches zuiver politiek geïnspireerd zijn en niks met volksgezondheid hebben te maken. Deze president is zielig en zwaar ziek.