Alexander De Croo: “Laatste dat we willen is dat het straks koppen lopen is op de Meir”

© Photo News

“Het wordt een marathon voor ons allemaal, maar in de horeca wordt het absoluut niet eenvoudig.” Dat zei Open VLD-vicepremier Alexander De Croo in De Ochtend op Radio 1. “We hebben maatregelen genomen om bedrijven erdoor te helpen, maar het zou kunnen dat bepaalde sectoren een langduriger periode van sluiting tegemoet gaan. Dan zullen we kijken welke bijkomende maatregelen we moeten nemen.”

De exit zal gefaseerd en gecontroleerd zijn, aldus De Croo donderdag. “Als er een exit komt, betekent dat niet dat alles dan achter de rug is. Het virus kan nog altijd in alle hevigheid terugkomen. Het laatste dat we willen is dat het op de Meir opnieuw koppen lopen zou zijn, dat kunnen we vandaag niet doen.”

Vrijdag komt de Nationale Veiligheidsraad samen. “Een goede communicatie zou vrijdag zijn dat men heel duidelijk aangeeft wat er op korte termijn gebeurt en aangeeft wat de voorwaarden zijn om naar de volgende stappen in de versoepeling te gaan.”

Het lek van het eerste rapport van de experts heeft volgens hem weinig schade aangericht. “Het is jammer dat het gelekt is, maar degene die dacht dat hij of zij de uitkomst van de beslissing zou kunnen beïnvloeden, vergist zich.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen