"Elk teken dat het virus onder controle is, is een goed teken", aldus Kluge. Maar hij waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid. Foto genomen in het Sint-Trudo hospitaal in Sint-Truiden.
Volledig scherm
"Elk teken dat het virus onder controle is, is een goed teken", aldus Kluge. Maar hij waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid. Foto genomen in het Sint-Trudo hospitaal in Sint-Truiden. © BELGA

Directeur WHO Europa waarschuwt voor versoepelingen: “We kunnen onszelf niet toelaten te geloven dat we veilig zijn”

De Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept de Europese landen op voorzichtig te zijn bij het versoepelen van de maatregelen tegen het coronavirus. "We bevinden ons nog steeds in zeer woelig water", zei directeur Hans Kluge donderdag tijdens de wekelijkse persconferentie. "Elk teken dat het virus onder controle is, is een goed teken", aldus Kluge. Maar hij waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid, "op dit moment onze grootste vijand". 

5 reacties

  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Hij doet zijn job. Hij is verplicht te waarschuwen. Zeker nu men dreigt met het inhouden van fondsen zoals de VS deed.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Hij zou er beter voor zorgen dat elk land op dezelfde manier z'n doden 'telt'. Dan pas kan hij goochelen met cijfers en vergelijken! Nu is het praat tegen de vaak. Typisch voor grote organisaties...
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    De EU WHO zal uitvoeren wat de WHO oplegt, en deze voert uit wat China oplegt. Dus in hoeverre moet de EU WHO dan nog serieus genomen worden?
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    Velen gaan daar nochtans vanuit,dat ze veilig zijn. En dat er door hun asociaal gedrag een hele generatie uitsterft, zal hun worst wezen. Als 'zij' het maar goed hebben, als 'zij' maar kunnen floreren, op stap gaan, zuipen à volonté op café, met vrienden afspreken, op vakantie gaan enz. Vooral niks opofferen voor een ander...egoïsme troef!
  • Jan Vermeulen

    4 jaar geleden
    Maar 1 vraag aan het WHO , verschil Zweden , Duitsland versus Spanje , Italië van geen tot nauwelijks lockdown tot totalitaire lockdown met bijhorende economische schade maar aantal doden zelfs lager zonder lockdown.Misschien gaat dit virus gewoon zijn weg. Veel kans dat binnen 1 maand volledig weg is maar in oktober november terug komt zoals met de griep.