Gemeente heeft opvallend cadeau voor school

© jhw

Merchtem wil de kerk van Brussegem schenken aan vrije basisschool Rinkeling zodat de school kan uitbreiden. De kerkraad wacht de officiële vraag af. Inmiddels zijn ook de plannen om de gemeentelijke basisschool Ten Bos in de kerk van Peizegem uit te breiden heel concreet.

Joris Herpol

Oppositiepartijen CD&V en N-VA vroegen op de laatste gemeenteraad wat de toekomstvisie is voor de kerken van deelgemeenten Brussegem en Peizegem. Voor Peizegem raakte eerder al bekend dat burgemeester Eddie De Block (Open VLD) er graag bijkomende klaslokalen wil onderbrengen voor de nabij gelegen school Ten Bos die uit z'n voegen barst. Maar nu neemt het gemeentebestuur ook initiatief voor de bestemming van de kerk van Brussegem. Ze wil die gratis schenken aan de inrichtende macht van vrije basisschool Rinkeling.

Een en ander heeft te maken met het plan dat de kerkraad van Brussegem in januari op de agenda van de gemeenteraad laat plaatsen. “De kerkraad liet een plan opmaken door een architect om de kerk van Brussegem, die eigendom is van de gemeente, als polyvalente ruimte te kunnen gebruiken”, zegt burgemeester Eddie De Block. “Dat is wel heel straf, want het gemeentebestuur wacht al vier jaar op een kerkenplan, waarin de bestemming van de kerken in Merchtem wordt vastgelegd. Als de kerkelijke overheid niet tot een besluit kan komen, zal de gemeente dit doen, weliswaar in rechtstreeks overleg met het bisdom. Daarom gaan we nu officieel het voorstel doen om de kerk van Brussegem te schenken aan de vrije basisschool Rinkeling, die op haar site zelf moeilijk of niet kan uitbreiden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen