Prins Albert en zijn vrouw prinses Charlène. De vorst heeft aangekondigd het budget voor het paleis en het prinselijk huis met bijna 40% te verminderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Albert en zijn vrouw prinses Charlène. De vorst heeft aangekondigd het budget voor het paleis en het prinselijk huis met bijna 40% te verminderen. © EPA

Zal koning Filip volgen? Prins Albert van Monaco schroeft budget drastisch terug

RoyaltyPrins Albert II van Monaco (62) heeft aangekondigd het budget voor het paleis en het prinselijk huis met bijna 40% te verminderen. Albert verlaagt de uitkering uit de staatskas van 13,2 miljoen tot 8 miljoen euro, om een bijdrage te leveren aan de vermindering van de uitgaven van de staat. Maar hoe zit dat in ons land precies? Kan en zal koning Filip het voorbeeld volgen? Wij namen de uitgaven van de Belgische monarchie onder de loep.

14 reacties

  • imke de meester

    4 jaar geleden
    Dat is nu wel een bijzonder grote marge , tussen de 12 miljoen en de 2 miljard. En waarom zouden ze geld moeten schenken ? Het is toch nooit goed of nooit genoeg. Ze kunnen toch geen goed doen voor velen. Voor mij mogen ze hun job en hun geld hebben. Geen privacy, altijd kritiek, door velgen uitgespuwd worden...
  • Jan Verbruggen

    4 jaar geleden
    Over het fortuin van de Coburgs word al jaren mist gespuid. Het wordt geschat tussen de 12 miljoen en de 2 miljard. Wij sponsoren de hele familie, en zij nemen alles aan zonder schroom of schaamte. En wat krijgen wij er voor in de plaats? De vraag stellen is ze beantwoorden.
  • Martin Machiels

    4 jaar geleden
    Dat de ministers in België ook maar volgen.
  • Pascal Fransen

    4 jaar geleden
    Volgens mij is dit een utopie net zoals 1 regering en geen 6 zoals nu en 45 parlementairen en geen 500 zoals nu, de put zou anders rap dicht zijn.
  • Theo Schuermans

    4 jaar geleden
    Wij moeten dat ook hè, waarom zij dan niet, zijn zij wat meer dan wij?