Eerder op de dag vergaderde de Franse president met verschillende verkozenen. Macron vindt het erg belangrijk het einde van de lockdown voor te bereiden met de burgemeesters, zo klinkt het.
Volledig scherm
Eerder op de dag vergaderde de Franse president met verschillende verkozenen. Macron vindt het erg belangrijk het einde van de lockdown voor te bereiden met de burgemeesters, zo klinkt het. © Photo News

Frankrijk heropent scholen op 11 mei op vrijwillige basis, mondmaskers allicht verplicht op openbaar vervoer

In Frankrijk gaan de scholen op 11 mei weer open, maar leerlingen hoeven niet te gaan: het is nog vrijwillig. De heropening is onderdeel van de eerste versoepelingen van de Franse coronamaatregelen die midden maart waren afgekondigd. Dat heeft president Emmanuel Macron aan de Franse burgemeesters gezegd. 

5 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ja, heel goede beslissing. Dat is veel gekrakeel van ouders vermeden. Maar voor de leerkrachten is het wel chaos want ze weten niet wie gaat komen en wie niet.En hoe moet je dan evalueren als de ene leerling er niet was en de andere wel ?
  • Elsie Gosse

    4 jaar geleden
    Zeer goede beslissing van onze zuiderburen: de ouders zelf laten beslissen. Hier in België graag ook zo!
  • Lisette Nelissen

    4 jaar geleden
    Goed idee maar ik vraag mij af waarom je dan de scholen opent. Eigenlijk schuift de overheid haar verantwoordelijkheid om niet te zeggen aansprakelijkheid af op de ouders. Hoe dan ook in België is er leerplicht geen schoolplicht.
  • Paul Baert

    4 jaar geleden
    Heel juiste beslissing om de ouders te laten beslissen! Zolang je geen zekerheid hebt of het veilig kan gebeuren, vind ik dat je de keuze aan de ouders moet laten.
  • Godot Lilly

    4 jaar geleden
    Slimme mensen houden dan hun kinderen thuis, geen slecht idee.