Zo zou een van de lanen van Parijs er volgens het fietscollectief Paris en Selle uit kunnen zien met tijdelijke brede fietspaden.
Volledig scherm
Zo zou een van de lanen van Parijs er volgens het fietscollectief Paris en Selle uit kunnen zien met tijdelijke brede fietspaden. © Paris en Selle

Parijse regio investeert versneld 300 miljoen euro voor 650 kilometer aan bredere ‘coronafietspaden’

De Franse regio Ile-de-France, die Parijs en omliggende gebieden omvat, gaat versneld 300 miljoen euro investeren aan een uitgebreid netwerk van 650 kilometer afgescheiden brede fietspaden en -snelwegen. De uitrol van het project, dat al in mei moet beginnen, moet het gebruik van de fiets in en om  de hoofdstad bevorderen, ook na de versoepeling van de coronamaatregelen.

4 reacties

  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Fietspaden, smalle of brede staan hier zeker niet vooraan op het verlanglijstje...hebben ze nooit gedaan. Nu er door omstandigheden veel meer gefietst wordt kan men dat genoeg aan den lijve ondervinden. In 2020 soms regelrecht hallucinant. Aan een tekort aan belastingen kan dat nochtans niet liggen...
  • Ineke Visser

    4 jaar geleden
    Laat ze doen als de Nederlanders gewoon goed en niet goedkoop als de Deense versie.
  • freddy cardoen

    4 jaar geleden
    Zou de WHO zich niet beter bezighouden met andere dingen in plaats van fietspaden . Ik heb de indruk dat Groen is vlug overal zijn willetje wil doordrukken nu met de coranacrisis . Wat is het belangrijkste de fietspaden of de bestrijden van het virus .
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Een grote bevolking zorgt in goede tijden dat er veel belastinggeld binnenkomt. Ze kost veel geld aan de maatschappij bij tegenslag.