Abigail Disney,kleindochter van Roy Disney, de medeoprichter van de Walt Disney Co.
Volledig scherm
Abigail Disney,kleindochter van Roy Disney, de medeoprichter van de Walt Disney Co. © AP

Disney-erfgename geschokt: gedwongen verlof voor werknemers, buitensporige vergoedingen voor CEO’s. “Een crisis is altijd een opportuniteit voor verandering”

Disney-erfgename Abigail Disney, zelf een bekroond filmmaker, is naar eigen zeggen stomverbaasd dat de Walt Disney Co. honderdduizenden laagbetaalde werknemers verplicht met onbetaald verlof stuurt, nadat het zijn CEO’s miljoenen dollars betaalde.

9 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Dat is het door het westen zo bejubelde kapitalisme waar we massaal voor blijven stemmen. Bijna alle rijkdom voor de enkelingen aan de top, voor wie veel gunstiger belastingregimes gelden en die zelfs voor wanprestaties royaal beloond worden. Voor de werkers een disproportioneel klein deeltje van de koek plus de zekerheid bij een fout niet beloond maar buitengegooid te worden. Maar zij 'mogen blij zijn dat ze werk hebben'.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Iedereen moet inleveren, behalve de bazen natuurlijk. Nu moeten de bedrijven draaiende houden !
  • Benny de Groot

    4 jaar geleden
    't Is nog altijd de gewone mens die er voor zorgt dat Disney zo veel geld binnen rijft om te beginnen.
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Ook bij ons zien we zulke exuberante lonen van ceo’s van overheids- en ook prive bedrijven. Maar wie keurt die uitspattingen goed? De politici die daar tegen top-vergoedingen ofwel zelf aan het roer staan, ofwel een beheers- of adviseur functie hebben.
  • Frederik Billiet

    4 jaar geleden
    Zelf miljarden rijk, geef een deel van uw fortuin