Photo News
Volledig scherm
© Photo News

LIVE. Bedrijven open vanaf 4 mei, winkels op 11 mei - Mondmaskers verplicht op openbaar vervoer

• De Nationale Veiligheidsraad heeft vrijdag samengezeten om de maatregelen te bespreken die de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen moeten gaan. Zoals verwacht komt er een versoepeling. Hier vindt u een overzicht.
•  Er werden vrijdag 1.496 nieuwe besmettingen gemeld in ons land, een forse stijging vergeleken met de afgelopen week. 
• 3 procent van de Belgen is immuun tegen het coronavirus, blijkt uit een studie van de UAntwerpen.

303 reacties

  • Peters Nani

    4 jaar geleden
    Ik vind echt dat de basic fit open moet en iedereen handschoenen en maskers. Als toch alle winkels open mogen waroom basic fit niet. Het was tot 3april normaal nu heeft heeft echt langer geduurd.!!
  • karel TORREMANS

    4 jaar geleden
    Als het van de virologen afhangt zullen we nog lang moeten wachten voor wij ons normaal leven kunnen hervatten; Ik heb de indruk dat ze het zelf niet meer weten , mondmaskers is niet nodig nu weer wel iedereen een mond maskers , Blijf in uw kot , zorgt nu voor het probleem ;als we uit ons kot komen, wij meer kans lopen op besmetting en dus stijging , gevolg winkels niet open, Als kleine ondernemer het moment om samen toch open te doen op mits de nodige voorzorgen en zo ons bestaan te redden.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Laat alles nog maar dicht zeker tot september
  • Eddy Michiels

    4 jaar geleden
    Begrijpe wie kan. Bij een vriend, vriendin of familielid gaan is niet toegelaten maar gaan shoppen vanaf 11 mei, dat wel. M.a.w. in contact komen met honderden andere mensen is geen probleem maar bij iemand gaan die je kent, dat niet. Dus is het simpel zeker, ga shoppen met de kinderen en de grootouders. Deze nep regering maakt er echt een zooitje van. Ze kunnen zelf geen reden geven waarom je vanaf 11 mei mag gaan shoppen maar niet bij je naaste familie of vriend gaan.
  • guido blok

    4 jaar geleden
    Zonder een waarde oordeel over de maatregelen want dat laat ik aan de experts, kan je enkel vaststellen dat deze regering er over heel de lijn 1 grote klucht heeft van gemaakt. Geef ons dringend een sterke gedragen regering, met sterke leiders.