© Photo News

© PhN

thumbnail: null
thumbnail: null

Wat kunnen Van der Haar en Boom bij comeback?

De kleine veldritfamilie ziet vandaag op tweede kerstdag in Zolder twee extra familieleden mee aan tafel schuiven. Lars van der Haar keert na net geen twee maanden blessureleed terug in competitie en Lars Boom begint aan zijn eerste ‘echte’ wedstrijd van het huidige seizoen.

gvdl

Lars Boom vierde vorig jaar in Zolder zijn wederoptreden en werd net niet gedubbeld. Deze keer staat hij beter voorbereid aan de start. Hij reed in Spanje al een drietal kleinere wedstrijden, zonder noemenswaardige resultaten. “Toch ga ik ervan uit dat ik conditioneel verder sta dan vorig jaar”, aldus de Nederlander. “Ik wil vooral geen mal figuur slaan. Maar duelleren met Van der Poel en Van Aert, dat zit er zeker niet in.”

Spierscheur genezen

Ook Lars van der Haar keert in Zolder terug in competitie. Hij is hersteld van een spierscheur die hij begin november opliep in Ruddervoorde. Hij won al twee keer op Limburgse bodem. Zo’n vaart zal het vanmiddag niet lopen. “Ik heb een paar zware weken achter de rug, maar ik ben blij dat ik weer wedstrijden kan rijden. Ik focus liever niet op het resultaat. Mijn doel is de wedstrijd uitrijden.”

Ga dus vanmiddag maar uit van een nieuw duel Van Aert-Van der Poel. De Nederlander steekt in bloedvorm en won vorig jaar nog de WB-manche. Van Aert nam een maand later een klinkende revanche door op hetzelfde parcours de wereldtitel te grijpen. Wie vandaag?

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer