De banksector roept particulieren en ondernemers op om snel met hun bank contact op te nemen wanneer betaalproblemen dreigen.
Volledig scherm
De banksector roept particulieren en ondernemers op om snel met hun bank contact op te nemen wanneer betaalproblemen dreigen. © Pexels

Banken verleenden al meer dan 160.000 betalingsuitstellen aan particulieren en bedrijven

Na drie weken hebben de Belgische banken al meer dan 66.000 betalingsuitstellen verleend aan particulieren voor hun woonkrediet. Ook werd meer dan 96.000 keer uitstel van betaling verleend voor ondernemingskredieten. Het gaat in totaal over een onderliggend kredietvolume van 13,8 miljard euro of 142.000 euro per krediet bij bedrijven. Dat meldt sectorfederatie Febelfin vrijdag.

2 reacties

  • Jo Debacker

    4 jaar geleden
    Beste Raf, niet iedereen leeft boven zijn stand. En er zijn er die geen recht hebben op uitstel terwijl we allen, zonder uitzondering de banken uit hun crisis (2008) helpen. Dus dat uitstel voor iedereen die wil. Uitstel is geen afstel. Het blijkt een straf om samen 25001 € te hebben, dan krijg je het uitstel niet, 24999 wel. Maar daar heb je toch hard voor gewerkt en gespaard? Het is niet eerlijk dat je maar je spaargeld moet afgeven. Beter niks hebben en niet werken in België, dan ben je God.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Je moet niet vragen hoe men boven zijn stand leeft in Belgie.Toen ik voor twee weken hier las dat er eentje van 5000€ op 3500€ terugviel en dat blijkbaar een probleem was om rond te komen ,wel spreekt gewoon boekdelen en dan krijgen ze nog 70% van hun wedde .