Waarom viroloog Emmanuel André plots niet meer te zien zal zijn als woordvoerder op dagelijkse persconferentie

Viroloog Emmanuel André, die optreedt als interfederaal woordvoerder en dagelijks aan het woord komt op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum, trekt zich terug. Hij wil zich focussen op zijn rol als arts en onderzoeker, klinkt het op de persconferentie.

André, die verbonden is aan de KU Leuven en ook in de expertengroep (GEES) zetelt, was eerder deze week al eens afwezig op de dagelijkse persconferentie. Nu, op vrijdag, werd aangekondigd dat hij ook tijdens de volgende persmomenten niet meer aanwezig zal zijn.

De viroloog kondigde het nieuws ook zelf aan op Twitter. Hij zei dat “we een andere fase van de epidemie zijn ingegaan, een die tijd in beslag zal nemen. Voor mij is het nu het moment om een paar dagen met mijn kinderen door te brengen, die ik de afgelopen maanden niet veel heb gezien, en na te denken over de manier waarop ik kan blijven bijdragen aan de toekomst.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen