De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra.
Volledig scherm
De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra. © REUTERS

Nederlandse regering verwacht begrotingstekort van 92 miljard euro

De overheidsfinanciën lopen in Nederland een flinke dreun op door de coronacrisis. De Nederlandse regering verwacht dat het begrotingstekort in 2020 oploopt tot 92 miljard euro, oftewel 11,8 procent van het bruto binnenlands product. Dat staat in de voorjaarsnota, een tussenstand van het lopende begrotingsjaar.

34 reacties

  • bert de jaegher

    4 jaar geleden
    Wie durft een gok te doen hoeveel het Belgisch begrotingstekort zal zijn ? Toch een van 2 cijfers of zeker een met 3 cijfers ?
  • Jurgen De doncker

    4 jaar geleden
    Aan allen die de lockdown blijven steunen en geen winkels openwillen of zelfs niets open willen en constant in ons huis moeten blijven, betalen jullie maar de rekening in Belgie ook! We gaan ons de 10 a 20 jaren blauw betalen aan extra taxen .
  • Anthony Spiessens

    4 jaar geleden
    Tijd om de begroting over te laten aan experten en niet aan politici. Begin al eens met het afschaffen van het kadastraal inkomen, totaal scheef getrokken. Verder moeten elke inkomsten op moeten op 1 hoop, daarmee bedoel ik intresten spaarboekje, dividenden, huurinkomsten, arbeid en al de rest. En daar een FAIRE belasting op heffen.
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    Karel Tichmann: belasting in NL is 37.35% tot 68.508, nadien 49.5. In België betaal je 40% vanaf inkomen van 13.250. Vanaf een inkomen van 45k zijnde 3000 bruto per maand betaal je in NL minder belastingen. ook zijn de sociale bijdrages begrenst in Nederland. Verder zijn de uitkeringen in Nederland merkelijk hoger, idem pensioenen. Enige verschil is dat onbeperkt in de tijd blijven doppen daar niet kan. Grootste probleem in België is overconsumptie in hoofde van de staat, ttz 28 mld/j
  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    België heeft laatste jaren de reële belastingvoet verlaagd, waardoor NL met een tarief van meer dan 54+% de koploper is geworden in Europa. Vijf jaar achterelkaar betaalden de NLders de meeste belasting van Europa. Het is ieders morele plicht zo weinig mogelijk belasting te betalen, er is geen principieel verschil tussen belasting en roof. Mensen die links zijn, progressief hechten weinig waarde aan economische en persoonlijke vrijheid. Armoede en ellende is altijd het resultaat.