Viroloog Johan Neyts van de KULeuven denkt dat het realistisch is dat er tegen de late zomer van volgend jaar een vaccin klaar is.
Volledig scherm
Viroloog Johan Neyts van de KULeuven denkt dat het realistisch is dat er tegen de late zomer van volgend jaar een vaccin klaar is. © REUTERS

Viroloog KULeuven: "We moeten geduld hebben voor vaccin. Late zomer 2021 is realistisch”

Hoe ver staat het met de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus? Viroloog Johan Neyts van de KULeuven is hoopvol, maar zegt dat we geduld moeten hebben. “Iets klaar hebben tegen oktober lijkt me toch te optimistisch. Ik denk dat ergens in de late zomer van 2021 een realistisch scenario is.”

9 reacties

  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Toch duurt dat heel lang vind ik persoonlijk in het jaar 2020 als je weet dat miljoenen mensen over de hele wereld dag en nacht in het labo de ene na de andere test doen en zeggen dat men al heel veel vaccins heeft ontwikkeld de voorbije 100 jaar. Een vaccin tegen influenza zijn dode virussen en daar ben ik zeker van. Hoe komt men aan die dode virussen en waarom is dat dan zo moeilijk te bekomen bij het corona virus.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Vaccin is de redding op normaal. Tot dan is niets normaal. Ik wil niet op intensief in coma beademd worden want komt 1 op de 10 levend van terug. Daarom gaat bij de opening vooral de onverantwordelijke burger snel op 2 meter van me staan. Daar bel ik geen politie voor waar ook. Bescherm men gezin. En help ook graag andere mensen. Maar voor sommige gekken reageer ik hard voor eigen bescherming.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Die wetenschappers! moesten ze zoveel geld investeren in zulke mensen in plaats van kerels die achter een bal aankopen dan zou de wereld een betere plaats zijn. Niets tegen sport maar daarvoor heb je geen miljarden nodig gewoon enkele mensen die tezamen sporten.
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Vaccin pas klaar tegen late zomer 2021. Ok. Begrepen. Dan moeten we nu van koers veranderen en resoluut voor groepsimmuniteit gaan met bescherming van de zwakkeren.
  • William Smesman

    4 jaar geleden
    De ene zegt sus, de andere zo. SARS is een corona virus dat 17 jaar geleden opdook en waarvoor nog steeds geen vaccin gevonden is. Ook voor MERS dat 7 jaar geleden werd ontdekt, is er nog geen vaccin. En nu kan men plots een vaccin vinden op enkele maanden tijd ? Hopelijk slaan de onderzoekers geen cruciale fases over die de zaak nog erger maken. Haast en spoed is zelden goed...