Direct naar artikelinhoud
Amerikaanse marine

Nieuw schip van Amerikaanse marine getroffen door uitbraak coronavirus

Aan boord van torpedobootjager USS Kidd, in januari, voor de corona-uitbraak.Beeld via REUTERS

De Amerikaanse marine is opnieuw getroffen door een uitbraak van het coronavirus aan boord van een van haar schepen. Het Pentagon bevestigde dat de torpedobootjager USS Kidd is teruggeroepen van een missie nadat gebleken was dat verscheidene bemanningsleden van het schip besmet bleken.

Volgens het persbureau Reuters zouden zeker tien bemanningsleden positief hebben getest op het virus. Dat is een ernstige uitbraak op een schip met een bemanning van ruim 300. Het schip was bezig met een missie om drugssmokkel tegen te gaan in de Caribische Zee, maar heeft nu opdracht gekregen koers te zetten naar de Verenigde Staten.

De uitbraak op de USS Kidd is een nieuw teken van de problemen waarvoor het coronavirus de Amerikaanse marine stelt. Eerder brak het virus al uit op het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt, van de 4.800 bemanningsleden bleken 850 besmet, onder wie de commandant van het schip. Het was de bedoeling dat het schip komende week weer zou uitvaren, maar voorlopig ligt het nog in de marinehaven van het eiland Guam in de Stille Oceaan. Na twee weken quarantaine bleken enkele bemanningsleden die eerst negatief testten, toch besmet met het virus.