Amper volk in de Veldstraat in Gent (archieffoto, foto ter illustratie).
Volledig scherm
Amper volk in de Veldstraat in Gent (archieffoto, foto ter illustratie). © Wannes Nimmegeers

“Winkels extra week sluiten, betekent extra faillissementen”

UPDATEMode Unie betreurt dat modewinkels pas op maandag 11 mei weer de deuren mogen openen. "Een zware opdoffer voor de sector, die sinds de verplichte sluiting op 18 maart, in zwaar weer terecht gekomen is", zo zegt de sectorfederatie in een reactie op de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad eerder deze avond. Ook ondernemersorganisatie NSZ is “ontgoocheld.”

53 reacties

  • Charel De Kromhe

    4 jaar geleden
    Kom uit een zelfstandig nest,bijna gans de familie waren ondernemers.Wij zijn opgevoed met het motto ,in de 7 vetten jaren moet je sparen voor de 7 magere.Tegenwoordig zijn ondernemers blijkbaar allemaal liefdadigheidsinstellingen die gratis werken.Wees toch even ernstig zelfstandige collega's.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Zelfs al gaan alle winkels terug open, je mag alleen gaan als je echt iets nodig hebt. Shoppen als daguitstapje blijft verboden. Ik vraag me ook af hoeveel mensen de winkels gaan opzoeken? Je wil toch niet na weken strikt de maatregelen opvolgen onnodig het risico opzoeken en zo je inspanning ongedaan maken? Plus veel mensen staan tot nader order nog op tijdelijke werkloosheid en hebben daardoor veel minder te besteden. Sterkte aan alle zelfstandigen, zeker de kleintjes!
  • Marc Stromberg

    4 jaar geleden
    Schaf de solden al (is toch boerenbedrog) en verlaag de prijzën her hele jaar. Jullie zullen meer verkopen en toch nog iets verdienen.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    De schade zal zowiezo terug op de plank moeten komen en dit zal niet van de multinationals zijn
  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    De meeste bedrijven en zelfstandigen gaan over tot faillissement en de dag nadien beginnen zij onder een ander naam op nieuw en zonder schulden wel te verstaan er is nog werk aan de winkel bij Open vld en MR