ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

OVERZICHT: Scholen en bedrijven weer open, mondmaskers verplicht op openbaar vervoer, maar nog niet meteen thuis afspreken met vrienden

De Nationale Veiligheidsraad heeft vrijdagnamiddag samengezeten om de maatregelen te bespreken die de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen moeten gaan. Zoals verwacht komt er een versoepeling vanaf 4 mei. Een overzicht. 

215 reacties

  • Cindy Desmet

    4 jaar geleden
    En verhuizen wanneer kan dat of mag dat ?
  • Soraja Salluyts

    4 jaar geleden
    Da wordt lachen meer dan de helft houdt hun niet aan de regels meeste lopen zonder handschoenen en mondmaskers rond in winkels zelfs mee 8 wandelen op mekaar dus
  • hilde boeckmans

    4 jaar geleden
    Vrienden of familie thuis bezoeken mag niet. Wel in winkel met mondmasker. Gewoon winkelen mag zonder mondmasker. Begrijp de logica niet. En wat met de hondenkapsalons?
  • Samira Daoudi

    4 jaar geleden
    Waar kunnen de kleine kindjes terecht na school opvang als ze niet bij familie of vrienden kunnen? ( voor ouders die laat werken)
  • Louis Heyens

    4 jaar geleden
    Massa-evenementen blijven sowieso verboden tot en met 31 augustus ... Is met duizenden tegelijk op het strand liggen en rondlopen dan niet vergelijkbaar met een massa-evenement en moet het dan gewoonweg niet "verboden" worden. Simpel en efficiënt maar een drama voor al wie aan de kust zijn brood moet verdienen
  1. Op bezoek bij Jens (46) en Nathalie (45) in Rhodos, één jaar na de vernietigende bosbranden: “Schrik? Allesbehalve!”
    PREMIUM
    2

    Op bezoek bij Jens (46) en Nathalie (45) in Rhodos, één jaar na de vernieti­gen­de bosbranden: “Schrik? Allesbehal­ve!”

    Na de hevige bosbranden van vorige zomer maakt het Griekse eiland Rhodos zich op voor het toeristische hoogseizoen. De regering deelt zelfs “reischeques” uit aan de 25.000 toeristen die toen noodgedwongen van het eiland geëvacueerd werden. Nathalie (45) en Jens (46) uit Knokke-Heist openden twee maanden voor de branden hun vijftien luxevilla’s op een heuvel op het eiland. “De dag dat het vuur startte, was de eerste dag dat ze allemaal vol zaten.”
  2. Onze opinie. Hoe verzoenen we volksgezondheid en economie in de exitstrategie die nu voorligt?
    PREMIUM

    Onze opinie. Hoe verzoenen we volksge­zond­heid en economie in de exitstrate­gie die nu voorligt?

    Het waterkundige zomerseizoen beleeft zijn droogste start in 100 jaar. In geen weken heeft het nog serieus geregend. Dat baart deskundigen grote zorgen, zoals u kunt lezen verderop in deze krant. Ongetwijfeld hebben ze gelijk, maar veruit de meeste mensen zal dat nu even geen zorg wezen. Zij zullen zich deze maand april nog lang herinneren als de warmste en vooral de zonnigste sinds - wel, misschien niet in 100 jaar, maar zo voélt het wel vandaag. Elke dag opstaan met de zon. Elke dag blauwe lucht. Elke dag wandelen en fietsen zonder regenjas. Elke dag telewerken in zomerhemdje en blote benen - bruin voor de tijd van het jaar.