Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

Belgisch-Nederlandse expert: 'Vaccin tegen coronavirus voor iedereen lukt niet dit jaar'

Er zal eind 2020 zeker geen coronavaccin voor ons allemaal zijn. Dat stelt Lidia Oostvogels, de Belgisch-Nederlandse expert die namens de Duitse farmaceut CureVac een onderzoek naar een middel tegen het virus leidt. Tegen het Algemeen Dagblad zegt ze een stuk minder positief te zijn dan de prognoses van de Duitse voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, die beweerde dat er voor het einde van het jaar een vaccin zou kunnen zijn.

11 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Dit is geen natuurlijke selectie, emiel wouters. Of je het overleeft hangt van veel andere factoren af dan sterk of slim zijn. In onze samenleving zijn het niet de zwakken maar vooral de armeren die het eerst getroffen worden. Het vaccineren zal ook wel top down gaan. De grootste sukkelaars en de grootste risicogroepen het laatst. Terwijl het eigenlijk omgekeerd zou moeten zijn om de pandemie in te dijken.
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Enige zekerheid in deze tijden: niets is zeker, behalve dat we belastingen zullen betalen en ooit eens doodgaan.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Bij natuurlijke selectie hebben wij geen vaccin nodig. De dieren hebben natuurlijke afweermechanismen, en die sterven er ook niet van. Tenzij zij ook dokters hebben die voor hun vaccins maken, maar dat weten wij dan ook niet he. Maar daar blijven wel de sterksten over, bij ons de zogezegde slimsten??
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Er dient over het vaccin veel eerlijker gecommuniceerd te worden. Wij blijven dat niet pikken hoor!
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Eigenlijk weet niemand wanneer een vaccin beschikbaar zal zijn, dat is de enigste zekerheid in deze rare tijden.