Illustratiebeeld. De afgebeelde applicatie houdt geen verband met de app die in het artikel wordt genoemd.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. De afgebeelde applicatie houdt geen verband met de app die in het artikel wordt genoemd. © BELGA

‘Contact tracing’ start op 4 mei: zo worden potentiële besmettingen opgespoord

Vanaf 4 mei, wanneer de eerste fase van de versoepeling van de coronamaatregelen ingaat, zal er aan contact tracing worden gedaan. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist. Er komt een callcenter in elk gewest en gemeenschap en een gemeenschappelijke database om het werk van de tracers en de opvolging te organiseren.

16 reacties

  • Chris Verberne

    4 jaar geleden
    De veiligheid bij de overheid op het vlak van IT is zo lek als een zeef. Hoeveel camera's hangen er reeds in dit land die gewone burgers bespieden zogezegd onder het mom van terrorisme? Vingerafdrukken op onze identiteitskaart, hoe ver gaat deze overheid nog gaan om onze privacy te grabbel te gooien? Deze app is de zoveelste aanslag op onze privacy en democratie! Niet doen!
  • Guido Claesen

    4 jaar geleden
    Zo te zien aan de reacties zijn er hier toch veel mensen die het virus niet willen uitroeien. Veel mensen die zich toch liever niet aan de regels. Hun privacy is blijkbaar veel belangrijker dan hun gezondheid. Pleeg dan potverdorie allemaal zelfmoord dan hebt ge uw privacy, triestig volk. Op alles hebben ze commentaar en alles weten ze beter tot ze in het ziekenhuis liggen en in coma moeten dan zijn het de anderen weer geweest.
  • Geert Vaelen

    4 jaar geleden
    Zoveel werk hierin steken om iedereen op te sporen en dan nog geen 2 weken later gaat men de kinderen samenduwen in klaslokalen en tegelijkertijd gaan steeds meer en meer winkels open. Da's dweilen met de kraan open.
  • Benjamin Gilissen

    4 jaar geleden
    Ik vergeet dat ding meer en meer gewoon thuis!
  • Jozef Vermeulen

    4 jaar geleden
    10.000 testen per dag is niets. Normaal moet iedereen om de 2 weken getest worden om zeker te zijn.