Premier Sophie Wilmès
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Sophie Wilmès © Photo News

Het had meer mogen zijn, uit alle sectoren ontgoochelde reacties: “Geef ons meer duidelijkheid en perspectief”

De afbouw van de maatregelen wordt door Vlamingen uit de verschillende sectoren met gemengde gevoelens onthaald. Winkeluitbaters hebben duidelijkheid, maar willen sneller openen. Café-uitbaters en weddingplanners schreeuwen om duidelijkheid. En schooldirecteurs? Die beginnen al sponzen en dweilen te hamsteren. 

37 reacties

  • Marcus Vadis

    4 jaar geleden
    Hoe zit het met de bouw? Ik zie een bouw met Belgische arbeiders stil liggen en ernaast een bouw met Nederlandse arbeiders waar men aan het werk is!
  • Dirk Thyssen

    4 jaar geleden
    Komaan wat verwachten jullie van deze ineen geflanste regering van liberalen ?? Nu ze de absôte ma vr hebben zullen we het geweten hebben ook. Laat we ook De Crem niet vergeten , die juist een kepi en bruine laarzen mist . Binnenvallen bij mensen zonder huiszoekingsbevel is blijkbaar geen probleem, vroeger was dat huisvredebreuk .Nu kan het onder het mom van corona .
  • Rudi De Cock

    4 jaar geleden
    Mr. Van Ranst. Kunt u me uitleggen waarom een gans land van 11 miljoen inwoners moet boeten voor het gedrag van een paar duizend mensen? Kunt u me zeggen waarom een gans land moet boeten voor uw vergissingen? U wist wat er ging gebeuren als die mensen op skivakantie vertrokken tijdens de Krokusvakantie. U vond het ook niet nodig om deze mensen te testen en te isoleren als ze terugkwamen. En mw. De Block vond dat het niet meer dan een griepje was!
  • Karina Verhelst

    4 jaar geleden
    Er word een show opgevoerd
  • Eric Leysen

    4 jaar geleden
    De grote winkelketens zullen lachen met deze maatregelen. Ze verkopen alles wat in speciaalzaken niet mag. En waarom? In een kleine zaak kan zelfs beter afstand bewaard worden dan in grote. Amateurs in een ondemocratisch verkozen regering met specialisten die van geen hout nog pijlen weten maken. België is een farce.
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. Bijna een op de twee in beslag genomen namaakproducten was parfum: “Staat het labeltje onderaan scheef, koop het niet”
    PREMIUM
    1

    Bijna een op de twee in beslag genomen namaakpro­duc­ten was parfum: “Staat het labeltje onderaan scheef, koop het niet”

    De econonomische inspectie heeft vorig jaar een recordaantal namaakgoederen in beslag genomen: meer dan 217.000 producten. Bijna de helft waren parfums en verzorgingsproducten. Namaak is in trek, omdat het ook goedkoper is. Maar hoe herken je het? En wat zijn de gevaren? En ben je strafbaar als je namaak koopt? HLN-consumentenexperte Safia Yachou zoekt het uit.