.
Volledig scherm
. © Shutterstock

OVERZICHT. 241 doden gerapporteerd laatste 24 uur, aantal patiënten in ziekenhuizen blijft dalen

Er zijn de afgelopen 24 uur 241 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal nu op 6917 doden brengt. Van de 241 overlijdens stierven 72 mensen in de ziekenhuizen en 164 in de woonzorgcentra. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt licht, met 217 nieuwe patiënten. Gisteren waren dat er 210. Het aantal mensen in de ziekenhuizen daalt verder naar 4195. Op intensieve zorgen liggen nog 934 personen, waarvan 635 mensen beademd worden.

10 reacties

  • Benny de Groot

    4 jaar geleden
    In dit artikel zeg je dat de ziekenhuisopnames dalen. In een ander artikel zegt Van Ranst dat het stagneert en rond de 200 blijft schommelen. Het woordje 'dalen' wordt enkel in de mond genomen om de mens te sussen want er is geen daling. Enkel stagnatie en stijging.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Tijdens de pest in de middeleeuwen was dat ook zo. Hoe meer er aan gestorven waren hoe minder zieken er over bleven.
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    De overledenen (= vnl.ouderen!) tellen voor niks mee! Exitstrategie is te vroeg ingezet vrees ik...men wilt te veel ineens, dat kan gewoonweg niet goedkomen. Ik ben eens benieuwd wat het lossen van de maatregelen gaat geven op termijn. Men heeft zich toch laten doen door het economisch belang en het aanhoudende gezaag van sommigen. Men gaat verder dan hetgeen de experten voor mogelijk/wenselijk zagen.
  • Abdelmalik Malik

    4 jaar geleden
    1 ding is wel heel duidelijk vermijd woonzorgcentra en ziekenhuizen zoveel mogelijk,want daar loop je het meeste kans op besmetting
  • Bert Verbist

    4 jaar geleden
    Nogal wiedes he dat het aantal patiënten daalt vooral op intensieve. Er zijn op vier dagen tijd bijna 1000 mensen overleden.