Photo News
Volledig scherm
© Photo News

NMBS: “Treindienst wordt vrijwel volledig hervat vanaf 4 mei”

CoronacrisisDe NMBS en Infrabel stellen alles in het werk om vanaf maandag 4 mei de treindienst “vrijwel volledig” te hervatten. Dat hebben beide spoorbedrijven bekendgemaakt. Mondmaskers worden verplicht in de stations, op het perron en in de treinen. Reizigers wordt gevraagd de regels van sociale afstand in acht te nemen.

9 reacties

  • Erik De Smet

    4 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat het openbaar vervoer mag opstarten. Uit virologisch standpunt is dat not done. Treinen, trams en bussen zijn broeihaarden voor besmettingen door het Corona virus. Iedereen moet afstand houden dus lijken me individuele verplaatsingen meer aangewezen dan in de beestenbakken van het openbaar vervoer. Het argument dat mensen zich moeten kunnen verplaatsen gaat niet voor de volksgezondheid. Als je niet Individueel op je werk kan geraken, blijf dan thuis. Foei regering!
  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    Ik maak mij zorgen wie er allemaal op die plaats voor mij gezeten heeft , worden die banken ontsmet als er iemand op gezeten heeft ? en de airconditioning.?
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    @ Bruno Billen: onder de 12 jaar ben je bijna niet vatbaar voor het virus. Ik maak me wel zorgen over de luchtverversingssystemen en airco's in kantoren, warenhuizen, openbaar vervoer. Meestal worden die niet ontsmet. Dragen die het virus niet extra snel rond en blazen die het niet in onze neus, mond en oren?
  • peter muylaert

    4 jaar geleden
    Dat is zeer goed nieuws.
  • Bruno Billen

    4 jaar geleden
    Als het o zo belangrijk is,waarom is het niet belangrijk voor kinderen onder de 12jaar?die mogen creveren of wa?