Gentse cocktailbar brengt bijzonder drankje uit
De bekende Gentse cocktailbar Jigger’s en de Distilleerderij van Biercée sloegen in 2015 de handen in elkaar en creëerden een eau-de-vie op basis van appels. Ze kozen voor lang vergeten en biologische appelsoorten en kunnen nu bijna twee jaar later het drankje aan het publiek voorstellen.
"In oktober 2015 raapten wij samen met een groep enthousiaste vrienden maar liefst 8.000 kilogram appels in de boomgaard van Haumighnont, dichtbij Dinant", zegt Olivier Jacobs, eigenaar van Jigger’s. Het resultaat daarvan werd nu in een fles gegoten. "We zijn ongelofelijk blij dat we samen met de Distilleerderij van Biercée dit fantastische project hebben kunnen uitwerken."
"Het fruit werd gefermenteerd vooraleer het langzaam werd gedistilleerd in de koperen ketels van onze distilleerderij. Hierop volgde een rustperiode van 12 maanden op vat", zegt Pierre Gérard, meester-distilleerder bij de Distilleerderij van Biercée.
De eau-de-vie Belle Fleur is beschikbaar bij speciaalzaken voor een aanbevolen verkoopprijs van 25 euro.