Groen-voorzitter Meyrem Almaci.
Volledig scherm
Groen-voorzitter Meyrem Almaci. © BELGA

Almaci (Groen) wil heropstart van samenleving: “Wel werken en winkelen, maar geen vrienden en familie zien. Dat is pijnlijk”

De partij Groen wil dat elke minister voor zijn of haar beleidsdomein rapporteert over de impact van de genomen corona-maatregelen. "Als de impact van de maatregelen op de hele samenleving gemeten wordt, kan er indien nodig ook beter worden bijgestuurd", klinkt het.

284 reacties

  • Daniel Meuleman

    4 jaar geleden
    Almaci, als Turkse heb jij hier niet te bepalen hoe wij moeten leven. Met uw tweede nationaliteit zou je zelfs niet in de politiek mogen stappen. U bent en blijft een Turkse, blijf dus in uw kot.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Chris Devlaeminck, u vindt dat Bart De Wever de grootste politicus van België is? Dat is uw volste recht, maar wel enkel uw mening. En een mening is geen synoniem voor feit. Maar als vaak veranderen van standpunt, veel in de media verschijnen, niets realiseren (0 wetsvoorstellen) omdat je niet op het werk verschijnt en gratis op kap van de bevolking leven criteria zijn, kan u wel eens gelijk hebben.
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Meyrem Almaci heeft gelijk. De economie mag opstarten, mensen met een tweede verblijf mogen daar naartoe trekken, winkels worden geopend, men mag met meerdere personen gaan sporten, maar familieleden mogen mekaar niet bezoeken. Sta mij toe dat ook redelijk eenzijdig te vinden. Vooral omdat de sociale opstart op menselijk vlak even belangrijk is als de economische opstart.
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Mevr. Almaci als u zich verveelt, eens de film bekijken van de ecologist  Michael Moore, Planet of the Humans, toont aan dat zonnepanelen, windmolens, elektrische wagens allemaal puur bedrog zijn en zeker niet milieuvriendelijker zijn, puur winstbejag, puur bedrog en dit wordt dan gesubsidieerd met belastinggeld, ons geld. Met al dat groen nepgedoe, is er al veel geld verspild geweest, men moet zorg dragen voor de natuur, maar op een correcte wijze...
  • Willy Michiels

    4 jaar geleden
    Bij de meeste is samenkomen in de achtertuin in het weekend men kan dat niet tegen houden zeker als het weer meevalt spijtig voor dokters verplegend personeel die dag en nacht hun best doen om die ook mensen te verzorgen.