EPA
Volledig scherm
© EPA

OVERZICHT: Nog 891 patiënten op intensieve, 368 mensen mochten ziekenhuis verlaten

Er zijn de afgelopen 24 uur 178 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal nu op 7.094 doden brengt. Van de 178 overlijdens stierven 75 mensen in de ziekenhuizen en 103 in de woonzorgcentra. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt licht, met 204 nieuwe patiënten. Gisteren waren dat er 217. Het aantal mensen in de ziekenhuizen duikt onder de kaap van 4.000, richting 3.959. Op intensieve zorgen liggen nog 891 personen, 620 mensen onder hen moeten beademd worden.

10 reacties

  • Wendy Scholte

    4 jaar geleden
    Ann Janson. Het gaat over de ziekenhuisopnames die onder 100 moeten, niet het aantal sterfgevallen.
  • Brigitte Van Gasse

    4 jaar geleden
    Wat niet wordt gezegd elke dag is wat zijn de leeftijden van de mensen die opgenomen worden in de ziekenhuizen en op de intensieve. Het is ook normaal dat de opnames in ziekenhuizen stagneert. Want er worden de laatste dagen meer en meer getest in wzc s en dan is het toch ook logisch dat de wzc hun besmette bewoners nu sneller naar het ziekenhuis laten gaan.
  • r schollaert

    4 jaar geleden
    368 Mensen mogen het ziekenhuis verlaten,maar zijn die genezen of moten ze thuis verder uitzieken.
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Wat me ook stoort dat is dat de virologen, en dan vooral Van Ranst, ons als een bende kleuters behandeld. Maar het is aan ons, aan de regering om de richting te bepalen. De experten zouden beter moeten weten hoe in verschillende scenario's België er uit gaat zien, tot einde 2021. En dan moeten wij, via misschien een nieuwe regering het beste pad bepalen.
  • Anna Jansson

    4 jaar geleden
    Als ze alle overlijdens in de rusthuizen blijven meetellen zullen we nooit onder de 100 komen.